Udgivet i Familie og Bolig

Årets julegaver til små børn - her er 8 gode ideer

Af Skumgulv.dk

Små børn har ikke helt den samme oplevelse af gaver, som de lidt større børn har. De lidt støre børn har ofte specifikke ønsker og legetøj i specielle serier eller mærker, som de ønsker sig. Sådan forholder det sig ikke med de mindste børn. Derfor kan det godt lade sig gøre at give små børn gaver, af en lidt mere praktisk karakter. Der er mange gode gaver, som små børn og især deres forældre, bliver glade for at få i julegave. Herunder får du 8 gode ideer til julegaver, til de helt små børn.

1. Tallerken og bestik

Små børn, der skal i gang med at lærer at spise selv, har brug for både tallerken og bestik, som kan tåle en hårdhændet håndtering, og at ryge på gulvet, gentagne gange.

Der findes mange rigtig søde sæt, både med og uden motiv.

2. Legetøj i naturlige materialer

Vil du rigtigt gerne give legetøj til det lille barn, så kan du vælge at købe legetøj som er lavet af naturlige materialer, frem for de masseproducerede plastikting som du kan købe i de store legetøjskæder.

Du finder det lidt mere eksklusive og bæredygtige legetøj, i de mindre butikker og i butikker på internettet. Ofte er det en snedker eller en dygtig håndarbejder der udbyder de fine ting. Der findes alle mulige sjove klodser, kugler og andre fine ting i træ, hæklede tusindben og andre dyr, strikkede bolde og slanger og alt muligt andet.

3. Vintertøj til den kolde tid

De traditionelle flyverdragter findes i størrelser, helt ned til de allermindste. Når det handler om helt små børn, er flyverdragter en rigtig god ide. De lukker tæt om både håndled og ankler, og de skiller ikke på midten, som et sæt med lune bukser og jakke ville gøre. De koster lidt penge, hvis du køber dem fra ny. Du kan være heldig at finde en flot flyverdragt, som ganske vist er brugt, men som fremstår som ny, i en genbrugsbutik. Barnet er helt sikkert ligeglad med om den er ny eller brugt.

4. Huer, halsedisser og vanter

Flyverdragten dækker hele kroppen, men der er også brug for både hue, halsedisse og vanter. Dem kan du købe samme sted som du vælger at købe flyverdragten.

Kan du strikke eller hækle, er det oplagt selv at fremstille både hue, halsedisse og vanter.

Der findes gode og nemme opskrifter på internettet, som du kan købe billigt eller i nogen tilfælde få helt gratis. Emnerne er så små, at de nemt kan laves af garnrester. Har du ingen garnrester, er det ikke den store udskrivning, i nyt garn.

5. Legetæppe til at ligge på gulvet

Julen ligger som bekendt lige midt om vinteren. Kulden hærger både ude og inde. Et legetæppe som du kan lægge ud på gulvet og lade barnet lege på, er en af de gode julegaver til børn, som endnu ikke er så store og mobile.

Hvis du selv kan sy, kan du lave et stort flot quiltet tæppe, med sjove motiver. Hvis du kan strikke, kan du lave det i alle dine garnrester, så det bliver farvestrålende og sjovt for barnet at lege på.

Alternativt kan du købe det privat, hvis du kender en der kan sy eller strikke. De findes naturligvis også i de traditionelle børnebutikker.

6. Strikket eller hæklet tæppe

I mange hjem bliver der skruet ned for varmen denne vinter. Et lunt tæppe, strikket eller hæklet i uld, som passer i størrelsen, så det når ned over barnets dyne, kan være en rigtig god julegave, netop denne vinter.

Hvis du oven i købet selv kan strikke eller hækle, vil det samtidig være en yderst personlig gave, som både barn og forældre bliver glade for.

Der findes mange gratis, eller meget billige, strikke og hækleopskrifter på nettet, som du kan bruge til at lave tæppet efter.

7. Vest og lune sokker

I samme kategori som tæppet, og med samme baggrunds ide, er der veste og lune sokker. Små børn leger ofte på gulvet, hvor der tit er lidt koldere, end i resten af rummet. Derfor kan en sød vest og eller lune sokker, være en rigtig god ide. Disse findes der også rigtigt fine gratis eller billige opskrifter på.

Er du ikke selv så god til håndarbejde, findes der også en hel masse strikkere derude som sælger den slags varer. Du kan finde dem i grupper på facebook, eller på markedspladsen på facebook.

Du kan selvfølgelig også finde både veste og sokker i en almindelig butik, men hjemmelavede gaver er nu engang lidt mere specielle, end stangvarer som alle andre også kan købe.

8. Sutter der ikke bliver væk

Hvis barnet bruger sut, er der en rigtig god gave du kan give. En suttesnor er en snor der sidder fast i sutten og kan sættes fast på barnets tøj. På den måde mister barnet aldrig sin sut. Du kan købe snoren færdig, eller lave den selv. Der findes nemme og hurtige opskrifter, som du frit kan benytte. Med et par ekstra sutter oven i, er det helt sikkert en gave som både barn og forældre bliver meget glade for.

Find det du mangler på skumgulv.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 48 produkter fra mere end 22 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 221 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-16 09:04:50.

48
Produkter
22
Forhandlere
221
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.